20 лип. 2012 р.

Про вовка під катком і мадам Кошкіну

вовк і каток     Упродовж останніх років владна машина нагадувала каток, за кермом якого сидить водій понурий і трохи недоумкуватий, але такий, що діло своє знає й давить уперед… давить… — й ніщо, здавалося, не здатне його зупинити.
     Стояли на розвилці усміхнені європейські гості, запрошували до себе, а він знай собі давить уперед… — перекривала дорогу Юля на легковушці, навіть салон не залишила, настільки була впевненою, що каток зупиниться, — продавив легковушку, — повибігали на дорогу люди, стали щось кричати… руками розмахувати… — а каток собі суне далі.
     Уже й сумнівів не лишалося, що дістанеться таки й до парламенських виборів, прочавить нашвидкоруч зібрані опозиційні барикади й посуне далі.
     Й надії не було…

     Та раптом бачимо, як посеред дороги каток загальмував й узявся ганятися за гламурненькою, в легкій напівпрозорій сукні Сонею Кошкіною, — та кричить істеричним голосом: «Ідіот! З ґлузду з’їхав?! Я своя, своя!..» — й намагається поцілити у водія сумочкою.
     А з-за лобового скла кабіни вирізняються шалені очі водія з явними ознаками психічної неадекватності.
     І справді.
     Навіщо скажіть, якого-такого біса владі затівати переслідування в цілому лояльної до себе й популярної серед власних же виборців журналістки, тим більше з такого сміхотворного приводу?
     Який довбаний політтехнолог скаже, що ця історія сприятиме святій справі нарощення рейтингу влади?..
     Справді кажуть, якщо Бог хоче когось покарати, позбавляє того розуму.
     Якщо почитати одповідь Соні Кошкіної Мустафі Наєму, то потрапляємо в темні провладні хащі, в люту підкилимну боротьбу, куди тому Ющенкові! Не Янукович, виявляється, відповідальний за наїзд на неї, а «Банкова», розумієте? Віктор Федорович не має впливу не тільки на суди і прокуратуру, а й на роботу власного секретаріату! Сам же президент, як свідчить його заява, «занепокоєний» останніми подіями довкола вітчизняних засобів масової інформації, в тому числі щодо порушень кримінальних справ стосовно інтернет-видання «Лівий берег» та телеканалу Тві й заявляє про те, що «для демократичної держави критично важливо захистити свободу слова та не допустити тиску на ЗМІ».
    Таке враження, що це слова не президента, який не так давно підібрав під себе всю владу в державі, а Леніна зі Швейцарії!
     Щодо Соню Кошкіної — я, можливо, реагував би на цю історію інакше, якби вона й такі, як вона, свого часу не доклали б стільки зусиль, щоб привести Януковича до влади, і якби вони менше якшалися з ківаловими та колесниковими…
     «Я знаю, что у неё, неё, неё душа кошкина.
     А я шикарная, Мадам Брошкина…»
     З приводу катка, що суне невідомо куди, хочеться спитати: хто ж перебуває за його кермом? Шувалови? Льовочкін з хорошковськими? Фірташ?..
     Чи нікого за кермом і нема зовсім, а каток усією своєю масою, нарощуючи швидкість, несе державну машину кудись, невідомо куди?.. Чи не доведеться нинішнім можновладцям як Вовкові з «Ну, погоди!» самим стрімдух тікати від того катка?

Немає коментарів:

Дописати коментар