12 серп. 2012 р.

От кого треба в депутати!..

Боксер Усик
    Усю дорогу в парламенті цього скликання одна й та ж сама пісенька: опозицію побили й проштовхнули закон. 
     У новинах бачимо одну й ту ж картинку: "Швидка допомога" біля дверей Верховної Ради... закривавлені обличчя опозиціонерів... розірвані рубашки… — й переможні обличчя Волкова, Тадеєва, Саламатіна й компанії.
     Харківські угоди пройшли проламуванням черепів і носів опозиційних депутатів, блокування трибуни з приводу справи Юлії Тимошенко було розігнане стільцями, під мовний закон напівпритомних парламентаріїв під руки виводили з зали… Так загадати: всі надзвичайно важливі для України закони приймалися владою під мордобій.
     Живемо в бандитській державі, в якій діють бандитські закони — включно з парламентом — хто кому морду набив, за тим і правда.
     То може, годі вже плакатися на телекамери? Годі вже пояснювати поразки «грубою силою», яку застосували до депутатів? Включіть у список Об’єднаної опозиції всю олімпіську команду по боксу, он які леґіні підібралися! Й які патріоти!.. Й чуби в них козацькі, й гопак після перемоги витанцьовують! Такі зайдуть до залу, дадуть декому по мармизі, то зразу в Україні лад настане…     Скажете, законодавча робота — справа відповідальна, в паламент повинні фахівці прийти, професіонали… Та годі вам! Щоб віддати свою картку старшому по фракції, особий професіоналізм не потрібен. Щоб примітити, яку команду на голосування подали, особливим фахівцем бути не треба. Лідерам фракцій і самим розуму достане, аби визначити, як і за що голосувати. А закони розробляти й узгоджувати — то для бюрократів. Нехай он помічники й апаратники Верховної Ради тим займаються — депутати здебільшого закони й не читають. Воно так і при кращих парламентах в Україні було, а зараз і поготів.
     Навіщо, спитаєте, нам боксери-олімпійці, якщо в опозиції Віталій Кличко мається? Ну, ще невідомо, чи буде він насправді в опозиції. В Київраді Віталій не дуже то ввязувався в бійки й далеко не завжди перемагав. Напевно, за всю його спортивну кар’єру ніхто й ніколи так не бив Віталія Кличка, як маленький і з вушками сторч Лесик Довгий.
     То що, берете Усика з побратимами до себе в компанію, панове Турчинов і Яценюк?
     Напевно, що ні…
     Бо враження таке складається, що опозиції психологічно комфортніше відчувати себе побитою, скаржитися на долю... пити чарку й співати тужливих пісень…

Немає коментарів:

Дописати коментар