2 квіт. 2019 р.

Дурдом і вибори

     Роздратовують політологи-соціологи, які дістають калькулятори й починають підраховувати: скільки відсотків «електорату» перейде до Зеленського, скільки до Порошенка, й роблять висновок, що Зеленський однозначно перемагає в другому турі.
     Питання треба ставити в іншій площині.
     Який відсоток виборців не відрізняє кіно від реальності й згоден обрати своїм Президентом героя серіалу?

     Який відсоток виборців згоден довірити державу приколісту-кавеенщику, який поза сценарієм і без телесуфлера й двох слів зв’язати не може? Який не провів жодної зустрічі з виборцями, не дав жодного нормального інтерв’ю, з якого можна було б скласти уявлення про програму, команду, першочергові дії  в якості Президента, а все, що відомо, — це якість обривки про ФОПи й «договориться посередінє»?..
     Який відсоток виборців згоден виставити Україну посміховиськом для всього світу?..
     Я переконаний, що не більшість, інакше доведеться визнати, що більшість населення України — неадеквати. Але ж наша держава — не дурдом, так же?
     В переважній більшості виборці того чи іншого кандидата, з Бойком включно, - адекватні люди. Чимало хто вагався, кому віддати голос, може, хтось уже й шкодує про свій вибір. Не треба думати, що всі виборці в другому турі слухняно проголосують так, як скаже зараз їх кандидат. Ніхто нікому клятву вірності кров’ю не підписував. Це стосується й тих, хто проголосував був за Зеленського.
     Тож є ще час розібратися, що до чого, — й за три тижні буде видно, хто й скільки набрав відсотків. Й чи повторить Україна знову свій трагічний шлях, як сто років тому, чи ні.
     P.S. Зеленський прийде на дебати з Порошенком, якщо дозволить його гастрольний графік, заявив спікер його штабу Разумков. Чи не дурдом?..

Немає коментарів:

Дописати коментар